Zahvala donatorima

Zahvala donatorima

Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja, jedino na području Sisačko-moslavačke županije, na žalost u samom je vrhu po broju smještaja žena i djece u cijeloj Republici Hrvatskoj.
Jesmo li društvo koje još uvijek na neki način tolerira nasilje, pogotovo nad ženama? Što je s povjerenjem u žrtve kada se odluče i ohrabre prijaviti nasilje i postoji li dovoljno resursa za zbrinjavanje i pružanje pomoći i podrške u vidu skloništa? Jesu li i to neki od uzroka zašto je nasilje u porastu?
Potaknuti dugogodišnjim iskustvom u radu sa žrtvama nasilja u obitelji i detaljnom analizom broja smještaja i broja odbijenih zahtjeva za smještajem zbog popunjenosti skloništa, a brojke su impozantne, pokrenuli smo inicijativu za povećanjem smještajnog kapaciteta našeg skloništa u čemu smo dobili veliku podršku gradonačelnice Grada Siska Kristine Ikić Baniček. Grad Sisak nam je bez naknade ustupio na korištenje veći prostor s boljim uvjetima za boravak žena i djece žrtava nasilja u obitelji.
Zahvaljujući medijima ova vijest je odjeknula kako među našim sugrađanima tako i u široj zajednici. Javio nam se veliki broj donatora sa željom da pomognu i ovom prigodom želimo se posebno zahvaliti tvrtki Monting d.o.o i njihovim djelatnicima, hrvatskoj televizijskoj mreži Nova TV, Rotary klubu Sisak, Bruni i Doris Lerotić, sisačkim Dobrim vilama, Žarku Jeliću, Ninoslavu Korasiću, djelatnicima Veleposlanstva Kanade, tvrtkama KMA i KTA Pisarovina, Violeta d.o.o., Aquaremont d.o.o Sisak, Hajduković Aquamont d.o.o. Sisak, PAVLIĆ COOP j.d.o.o. Petrinja, Ekaton d.o.o Sisak, OŠ Vitkorovac, Gradskom društvu Crvenog Križa Sisak, Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac i udruzi Mali zmaj. Zahvaljujemo se i mnogim anonimnim donatorima koji nam često poklanjaju odjeću, obuću i slatkiše za djecu.
Dragi dobri ljudi, od srca vam svima hvala na velikoj pomoći i podršci u borbi protiv nasilja u obitelji.

Djelatnice Centra za žene Adela


Ispis   E-mail