Održana Donacijska večera za Sigurnu kuću

Održana Donacijska večera za Sigurnu kuću

U sisačkom restoranu "Bijela lađa" održana je u petak, 8. travnja 2022. godine, Donacijska večera za Sigurnu kuću Centra za žene Adela. Djelatnice Centra i korisnici Sigurne kuće od srca se zahvaljuju svima koji su se odazvali na Donacijsku večeru, ali isto tako i svima onima koji nisu bili u mogućnosti nazočiti,  ali su uplatili prilog za opremanje Sigurne kuće

 

Treba dodati kako je resorno ministarstvo, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike prošle godine ovo sklonište, Sigurnu kuću Centra za žene Adela proglasilo najuspješnijim na području cijele Republike Hrvatske.
„Imamo najveći broj smještaja. Popunjenost kapaciteta nam je preko 100%. Nama je to pohvala jer puno radimo, ali je zapravo alarmantno da ima toliko nasilja.“, zaključila je Senka Filipović.

Na našem području Centar za žene Adela djeluje od 2003.godine, a od samog osnutka otvoreno je i savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja. Od veljače 2006. otvoren je SOS telefon za žrtve obiteljskog nasilja, koji radi 24 sata dnevno (888 888).


Ispis   E-mail