Iz medija

Portal sisak.info – O prijateljstvu se s učenicima razgovaralo u Knjižnici – još jedna preventivna aktivnost u zajednici

“Prijateljstvo je moj izbor“ bio je naslov razgovaraonice koju su volonterke dr. sc. Daša Poredoš Lavor i Ivančica Velić održale u Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac u Sisku koja je stalni partner Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ u zajednici. Sudionici susreta bili su veseli učenici 4 b razreda Osnovne škole 22. lipnja predvođeni profesoricom Sanjom Basta.

Opširnije...

Portal53: Za projekte i programe šest udruga iz socijalne skrbi osigurano gotovo 113 tisuća kuna

U Maloj vijećnici petrinjske gradske uprave zamjenik petrinjskog gradonačelnika Branimir Bešlić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vladimir Demetrović potpisali su sa šest udruga ugovore o namjenskoj doznaci sredstava namijenjenih financiranju udruga koje su se javile na Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga iz socijalne skrbi.

Opširnije...

Radio Banovine: 113 tisuća kuna za projekte i programe šest udruga

U petrinjskoj gradskoj vijećnici 4. svibnja su potpisani ugovori s udrugama iz područja socijalne skrbi o dodjeli sredstava namijenjenih financiranju njihovih projekata i programa.

Ugovorima je dodijeljeno ukupno 113 tisuća kuna za šest udruga s čijim je predstavnicima ugovore potpisao zamjenik gradonačelnika Branimir Bešlić. Privremeni pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vladimir Demetrović je pohvalio rad udruga koje svojim aktivnostima, projektima i programima pomažu onim ljudima u društvu kojima je to najpotrebnije…

Opširnije...

Radio Banovina: U Glini o nasilju nad ženama: “Nemojmo šutjeti i zatvarati oči!”

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova i ljudska prava Grada Gline, a u suradnji sa Centrom za žene Adela iz Siska, u utorak, 2. svibnja u Knjižnici i čitaonici Glina održano je predavanje o nasilju nad ženama.

O nasilju nad ženama, o projektu “Zaustavimo nasilje nad starijim osobama” kojemu je cilj borba za dobrobit i dostojanstvo starijih osoba, ali i o ostalim projektima i aktivnostima Centra za žene Adela Sisak bilo je riječi na predavanju u Knjižnici i čitaonici Glina. Predavanje je održala dr. sc. Daša Poredoš Lavor, a sve se odvijalo u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova i ljudska prava Grada Gline.

Opširnije...

nST: Cvijeće i čestitke za naše sugrađanke

Novi sisački tjednik također je pratio naše obilježavanje Međunarodnog dana žena. Kao i mnogi drugi mediji u lokalnoj zajednici i Novi sisački tjednik prikazao je aktivnosti Centra za žene Adela, Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ i Policijske uprave sisačko-moslavačke na sisačkoj tržnici Kontroba. Hvala svim zainteresiranim građankama i građanima što su posjetili naš informativno-edukativni štand i što smo zajedno obilježili ovaj značajan datum.

Opširnije...

Sisak.portal: Dan žena obilježen na sisačkom placu

Centar za žene Adela, Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i policija u suradnji s Gradskom tržnicom Kontroba obilježili su Međunarodni dan žena.
Na glavnom ulazu na promotivnim štandovima žene su darivane cvijećem i čestitkama, a svoje kreativne radove iz domaće radinosti izložile su Mirjana Stupar i Štefica Matezović.

Opširnije...

RTB: Povodom Međunarodnog dana žena o ženskim pravima, ravnopravnosti među spolovima te položaju žena u društvu

Aktivistice Centra za žene Adela Sisak i volonteri Građanske inicijative „Moj grad Sisak“, u suradnji s Policijskom upravom sisačko-moslavačkom, 8. ožujka su na Gradskoj tržnici Kontroba u Sisku prigodno obilježili Međunarodni dan žena. Tradicionalna je ovo akcija kojom građane pozivaju da im se pridruže i daju podršku ženama, prevenciji nasilja i skladnom životu u sadašnjosti i budućnosti pojasnila je predsjednica Centra za žene Adela Daša Poredoš Lavor…

Opširnije...

Quirinus portal Druženje s građanima u povodu Međunarodnog dana žena

Izravno druženje s građanima na prostoru Gradske tržnice Kontroba svake godine na Međunarodni dan žena organiziraju Centar za žene Adela, Građanska inicijativa Moj grad Sisak i PU sisačko-moslavačka. U kreativnim radionicama ovih dviju udruga nastale su i prigodne čestitke sa informativnim porukama koje su aktivisti ovih udruga danas dijelili posjetiteljima tržnice.

Opširnije...

Sisak.info: Dan žena na tržnici Kontroba

Na tržnici Kontroba u srijedu je vladalo posebno svečarsko raspoloženje. Tradicionalno, Gradska tržnica Sisak  u suradnji s Centrom za žene Adela , Građanskom inicijativom  „Moj grad Sisak“ i policijom obilježila je 8. ožujak  Dan žena.

Opširnije...

Portal53: Akcija Centra za žene Adela uoči Međunarodnog dana žena

PETRINJA – Uoči sutrašnjeg Međunarodnog dana žena, aktivistice Centra za žene Adela na petrinjskoj su gradskoj tržnici danas sa zainteresiranim građankama i građanima razgovarale o položaju žena u društvu, ženskim pravima, ravnopravnosti među spolovima te prevenciji nasilja.

„Uoči Međunarodnog dana žena Centar za žene Adela u suradnji s Policijskom postajom Petrinja organizirao je ovaj informativno – edukativni štand gdje želimo s našim građankama i građanima ostvariti kontakt i razgovarati općenito o pravima žena, položaju žena u društvu, ravnopravnosti među spolovima, mirnom rješavanju sukoba i jednom kvalitetnom životu u sadašnjosti i budućnosti.

Opširnije...

Centru za žene Adela Županija dodijelila 175 tisuća kuna

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić uručio je tri sporazuma o izravnom financiranju udruga iz područja socijalne skrbi za ovu godini. Centar za žene Adela ovim je sporazumom dobio 175 tisuća kuna za sufinanciranje Tajnog skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja i Savjetovališta. Mediji su opširno popratili ovo događanje.

Opširnije...

Sisak.info: Razgovaraonica o ljubavi, zaljubljenosti i simpatijama

U sklopu preventivnih aktivnosti Centra za žene Adela održana je razgovaraonica pod nazivom O ljubavi, zaljubljenosti i simpatijama u Narodnoj knjižnici i čitaonici Valdo Gotovac Dječji odjel, a u kojoj su sudjelovali učenici 5.a razreda Osnovne škole Braće Ribar iz Siska. Razgovaraonicu je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Opširnije...

Sisak portal: O ljubavi, zaljubljenosti i simpatijama

U sklopu preventivnih aktivnosti Centra za žene Adela održana je razgovaraonica ”O ljubavi, zaljubljenosti i simpatijama” u Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, u kojoj su sudjelovali učenici 5.a razreda Osnovne škole ”Braća Ribar”. Razgovaraonicu je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor.
Na susretu je bilo riječi o zaljubljenosti, ljubavi koja se javlja u toj dobi, a najviše pažnje učenika zaokupila je tema simpatija, o čemu su rado diskutirali. Sramežljivih nije bilo, bilo je samo glasnih i još glasnijih.

Opširnije...

Portal53: O ljubavi, zaljubljenosti i simpatijama

U sklopu preventivnih aktivnosti Centra za žene Adela održana je razgovaraonica pod nazivom O ljubavi, zaljubljenosti i simpatijama u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac- Dječji odjel u kojoj su sudjelovali učenici 5.a razreda Osnovne škole Braće Ribar iz Siska.

Razgovaraonicu je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor, a na susretu je bilo riječi o zaljubljenosti i ljubavi koja se javlja u toj dobi. “Učenici su vedro i veselo diskutirali o ovim temama. Sramežljivih nije bilo, bilo je samo glasnih i još glasnijih, a najveću pažnju učenika zaokupila je tema simpatija.”, objasnila je Poredaš Lavor.

Opširnije...

Sisak.info: O zaljubljenosti, ljubavi i prevenciji nasilja u partnerskim vezama mladih u Novskoj

Centar za žene Adela i Srednja škola Novska organizirali su informativno-edukativno predavanje pod nazivom O zaljubljenosti, ljubavi i prevenciji nasilja u partnerskim vezama mladih. Na susretu su sudjelovali učenici završnih razreda ekonomskog i opće-gimnazijskog smjera. Predavanje s iskustvenom razgovaraonicom vodila je dr. sc. Daša Poredoš Lavor, predsjednica Centra za žene Adela.

Opširnije...

Portal Grada Novske: Informativno-edukativno predavanje u Srednjoj školi Novska

Centar za žene "Adela" i Srednja škola Novska organizirali su u utorak, 31. siječnja informativno-edukativno predavanje pod nazivom "O zaljubljenosti, ljubavi i prevenciji nasilja u partnerskim vezama mladih". Na susretu su sudjelovali učenici završnih razreda ekonomskog i opće gimnazijskog smjera.

Opširnije...

Radio Novska: Informativno-edukativno predavanje u Srednjoj školi Novska

Centar za žene "Adela" i Srednja škola Novska organizirali su u utorak, 31. siječnja informativno-edukativno predavanje pod nazivom "O zaljubljenosti, ljubavi i prevenciji nasilja u partnerskim vezama mladih". Na susretu su sudjelovali učenici završnih razreda ekonomskog i opće gimnazijskog smjera.

Predavanje je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor, predsjednica Centra za žene "Adela", koja je tom prigodom istaknula kako izgleda kvalitetna emotivna veza mladih: uzajamni odnosi puni poštovanja, povjerenja, uvažavanja, podrške, iskrenosti s prihvaćanjem različitosti, poštovanje osobnosti i granice partnera, bez nanošenja emotivne i fizičke boli i da nijedan partner ne mora udovoljiti zahtjevima i potrebama drugoga, ako to udovoljavanje u određenom trenutku nije i njegova želja.

Opširnije...

Tuesday the 26th. Centar za žene Adela ..::.. izrada BIT centar d.o.o.
Template © themesbase | free wordpress templates