Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen u Kutini

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen u Kutini

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Policijska postaja Kutina u suradnji sa Centrom za žene Adela i Centrom za socijalnu skrbu Kutina na gradskoj tržnici u Kutini održali su javnu akcij s ciljem senzibiliziranja javnosti na nasilje nad ženama.
Centar za žene Adela je nevladina organizacija koja pruža izravnu pomoć žrtvama nasilja na način na koji to ne može niti jedna institucija zbog zakonskih ograničenja. Centar djeluje na dvije lokacije; u Sisku u ulici S. S. Kranjčevića 6 savjetovalište je za građane i građanke Sisačko-moslavačke županije u kojem žrtve nasilja i članovi njihovih obitelji mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć i pomoć socijalne radnice.
Na tajnoj adresi je sklonište za žrtve nasilja u obitelji, sigurna kuća, u kojoj se žrtvama nasilja pružaju usluge smještaja, osiguranje je podmirivanje osnovnih životnih potreba, pravna pomoć, zastupanje na sudu, psihosocijalna i svu ostalu pomoć prema njihovim potrebama. Žrtve nasilja mogu ostati u sigurnoj do godinu dana, a u tome razdoljbu nastoji im se pomoći u osamostaljivanju i nastavku života bez nasilja za njih i za njihovu djecu.
Centar za žene Adela ima otvoren SOS telefon od 0:00 do 24:00 sata svih 365 dana u godini, bez obzira na praznik, subotu ili nedjelju. Stručni tim sigurne kuće poručuje žrtvama nasilja: “Nazovite nas, pomoći ćemo vam sigurno”. Broj SOS telefona: 044/888 888.
Centar za žene Adela zahvaljuje se Gradu Kutini na pomoći i podršci u radu udruge kao i medijima na pomoći da poruke ohrabrenja prenesu do osoba kojima je pomoć potrebna kao i upute djelatnica sigurne kuće o mogućnostima pomoći u rješavanju njihove situacije. Hvala svima na zajedničkoj borbi u senzibiliziranju javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji uz slanje jasne poruke da se nasilje ni u kom obliku ne tolerira.

2511 kutina2

tekst i foto: kutina.hr / radiomoslavina.hr

 

Ispis