Povodom Međunarodnog dana zagrljaja

Kreirano Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017

Povodom Međunarodnog dana zagrljaja koji se u cijelom svijetu obilježava dana 21. siječnja, predsjednica Centra za žene Adela dr. sc. Daša Poredoš Lavor održala je tematsko predavanja u Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak.

I dodir i zagrljaj oblicu su neverbalne komunikacije i vrlo važna dopune one verbalne. Tjelesni dodir također je moćno sredstvo za priopćavanje partnerske ljubavi. Nekim je ljudima tjelesni dodir njihov primarni jezik ljubavi - bez toga se osjećaju nevoljeni.

Tjelesni dodir može stvoriti ili razoriti odnos, može priopćiti mržnju ili ljubav. Nisu svi dodiri isti i ne doživljavaju dodire svi na isti način. Ljudi koji su u djetinjstvu imali malo dodira, malo su bili maženi - i kasnije tijekom života će biti nesigurni u dodirivanju drugih i neće znati uživati u dodirima i mažnji. I tu treba biti vrlo oprezan i ništa ne činiti na silu, preko svojih granica. U istom trenutku trebaju biti raspoložena oba partnera, jer u suprotnom dodir gubi svoje ljubavno značenje i prerasta u neugodnu, smetnju i može imati razdražujuće i razarajuće učinke.

I ne zaboravimo:

• 5 - 6 zagrljaja dnevno učinit će nam dan ljepšim i produžiti nam život

• 8 zagrljaja dnevno potrebno nam je da bi se održali

• 12 zagrljaja dnevno potrebno nam je da bi napredovali

 

Thursday the 22nd. Centar za žene Adela ..::.. izrada BIT centar d.o.o.
Template © themesbase | free themes