Naše aktivnosti predstavljene na manifestaciji Noć knjige

Kreirano Nedjelja, 23 Travanj 2017

Na kulturnoj manifestaciji Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ante Jagar Novska održana je razgovaraonica koju je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor, predsjednica Centra za žene Adela - pod nazivom Terapisjke vrijednosti čitanja u kojoj je prezentirana i suradnja Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Dječji odjel i Centra za žene Adela pod nazivom „Kutak za naš trenutak“.

Navedena aktivnost dio je preventivnog djelovanja u zajednici koji je financiran sredstvima MDOMSP. Svrha ovih susreta su razmjene toplih ljudskih riječi, druženja i prevencija neželjenih životnih stanja i pojava. Čitanje knjige pomaže u prevladavanju stresa. Odabrane knjige namijenjene su onima koji pate od depresije, tjeskobe, poremećaja u prehrani, osobama s invaliditetom, poremećajem u ponašanju, te žrtvama obiteljskog nasilja.

Biblioterapija je, u doslovnom smislu, terapija knjigama. Književni tekst (proza, poezija, mitovi, legende i sl.) i književna izražajna sredstva (poput metafore, usporedbe, alegorije, rime, ritma) planski se upotrebljavaju. Potiču različite načine rješavanja problema i stresa, tj. opuštaju nas kao čitatelje ili slušatelje kojima je u današnje vrijeme relaksiranje sve potrebnije.
 

Wednesday the 8th. Centar za žene Adela ..::.. izrada BIT centar d.o.o.
Template © themesbase | free wordpress templates