O ženama i nekim temama osobito vezanim za žene

Kreirano Četvrtak, 02 Ožujak 2017

Poslušajte emisiju „Radio te sluša“ Radio Siska (89,4 MHz) u nedjelju (5. 3. 2017.) u 10 sati i 10 minuta koju vodi novinarka Iva Mušec Posilović, a koja će s dr. sc. Dašom Poredoš Lavor, predsjednicom Centra za žene Adela povodom nadolazećeg Dana žena razgovarati o ženama i nekim temama osobito vezanim za žene.

Tako ćemo moći saznati, npr. kako istraživanje provedeno od strane GFK definira idealnu ženu: “Današnja "idealna žena" trebala bi biti uspješna poslovna žena koja gradi svoju karijeru, a o obitelji brine uz pomoć nekog od članova. Tako naime smatra 40% ispitanika, dok njih 33% smatra da je "idealna žena" ona koja je zaposlena, ali radi na manje odgovornim pozicijama te se samostalno brine o obitelji. 15% ispitanika smatra da je “idealna” domaćica/majka koja se prvenstveno posvetila obiteljskim obavezama. Žene su u našem društvu sve više zaposlene, pa tako sudjeluju u stvaranju značajnog dijela BDP-a, postupno postaju menadžerice, investitorice, politika im skromno otvara svoja vrata, ranije su već osigurale i mjesta kao ugledne sveučilišne profesorice, liječnice ili pravnice. Sve više ih javno iskazuje svoje ambicije, zarađuju više, ali ne isto kao muškarci, sve više samostalno donose važne odluke u privatnom i poslovnom životu, te sve više utječu na najveći broj kupovina za potrebe u kućanstvu.

Različita znanstvena istraživanja pokazuju, da je ženama važno da ne ostanu domaćice koje će se samo brinuti o kuhanju, kući i djeci već im je za sreću jako bitan dobar posao.

 

Thursday the 4th. Centar za žene Adela ..::.. izrada BIT centar d.o.o.
Template © themesbase | free joomla 2.5 templates